torsdag 27 februari 2014

Köpa BH i Japan...

En grej som man absolut måste tänkta på när man köper BH i Japan är att storlekarna är olika här från i Sverige. Det är dock svårt att veta eftersom kuporna heter likadant.
Vad som är annorlunda är alltså att i Japan har kuporna samma storlek som i Frankrike (tror jag att det var), d.v.s de är en storlek mindre än hur man vanligtvis räknar i Sverige (en svensk A är en japansk B, en svensk B är en japansk C o.s.v). Detta har så klart att göra med att det finns kvinnor med väldigt nätta kroppar i Japan, och även dem vill ju ha BH på sig.

Men var ändå noga med att kolla storleken på allt du köper genom att prova dem! .... Okej, jag erkänner, jag provar nästan aldrig BH i butik. Jag menar, det tar ju superlång tid och så är det så bökigt att ta av sig alla kläder och allt det där.... Vad man istället kan göra är att få sin byst mätt av någon som jobbar på underklädesbutik eller liknande, och få sin storlek mätt en gång för alla. Då vet du ju om du råkade ha för små på dig eller inte.
Jag fick mina mätt på Isetan (shinjuku)'s Wacoal butik. De var verkligen super professionella där, inga händer på mina tuttar (man vill ju inte bli tafsad på om de inte frågar innan), och jag fick reda på att jag hade en storlek för små BH på mig (och då hade jag redan mått byststorleken flera gånger på mig själv)... Jaha, bara att köpa nytt igen! Men måste säga att det verkligen känns mycket bättre med den BH-storlek som jag har nu.
Därför är det viktigt att man mäter på butik! Så klart kan du mäta din byst i Sverige (innan du kommer hit till Japan).

Bild, underklädesmärket Peach John samarbete med Sailor Moon

Bild, underklädesmärket Peach John samarbete med Disney


OBS! P.S och allt sånt;
På "vanliga" underklädesbutiker i Japan (alltså sådana ställen som inte är allt för dyra) så brukar det vanligtvis bara finnas storlekar upp till en japansk F-kupa (alltså en svensk E-kupa). Har du därför större kupa en det så rekommenderar jag att ta med dig så mycket underkläder som du bara kan från Sverige. Jag har köpt (fått egentligen) underkläder från Wacoal en gång tidigare, och jag tror att den billigaste sorten där kostade kring 400SEK/BH. Så att du har det i åtanke om du planerar att åka till Japan!


Underklädesmärket Rajivour kom nyligen upp med deras nya uppfinning "Mood Up". Tydligen ska BH't bara öppna när man känner "äkta kärlek". Se gärna videon för mer info.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar